Bàrbara Julbe

LA MEVA FEINA

Bàrbara Julbe i Sallés és periodista i escriptora. Actualment treballa a RAC1, on des de 2008 és corresponsal a les comarques de Girona. I ha estat corresponsal a La Vanguardia des de 2008 fins a 2021.

Va guanyar el V Premi Carles Rahola de Comunicació Local 2014 al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa per la sèrie de reportatges  a ‘Quan l’edat és un plus’ publicats a La Vanguardia i el 2012 va guanyar el Premi al millor article o treball periodístic imprès sobre Lloret de Mar pel reportatge ‘Lloret amb ulls de dona’ publicat també a La Vanguardia. Va treballar des de 2007 a 2008 com a cap d’informatius de la productora catalana Comunicàlia i es va fer càrrec de la presentació del programa setmanal ‘Reporters’. Des de 2002 a 2007 a Televisió de Girona on va presentar els informatius de la cadena i el programa ‘Secrets d’ofici’, a més també ha col·laborat a El País, al Diari de Girona i a Banyoles Televisió, entre d’altres mitjans. Ha estat professora del Curs d’Especialització en Comunicació Corporativa i Gabinet de Premsa en Congressos i Esdeveniments a la Universitat de Girona. On em portin els ametllers és la seva primera novel·la.

Experiència

Experiència

PREMSA | RADIO | TELEVISIÓ

RAC1
 • Febrer 08 – fins a l’actualitat: Corresponsal de RAC 1 a les comarques de Girona

La Vanguardia
 • Setembre 08 – fins Març 2021: Corresponsal de La Vanguardia a les comarques de Girona

Universitat de Girona
 • Març 2012 i març 2011: Professora del Curs d’Especialització en Comunicació Corporativa i Gabinet de Premsa en Congressos i Esdeveniments

Comunicàlia
 • Novembre 07 – Febrer 08: Cap d’Informatius

 • Novembre 07 – Juny 08: Presentadora del programa d’actualitat setmanal de reportatges “Reporters”

Televisió de Girona
 • Setembre 02- Novembre 07:

  • Presentadora, redactora i ENG dels informatius (Entrevista diària d’actualitat a personatges destacats de l’àmbit gironí, català i estatal)
  • Presentadora programa mensual d’actualitat política amb un regidor de cada partit polític de l’Ajuntament de Girona (temporada 2005-2006)
  • Presentació del programa ‘Oficis’
  • Presentadora de la programació especial per: St. Jordi, eleccions, Fires Sant Narcís, Concert líric de celebració dels 20 anys de TVGI, Gala dels 20 anys de TVGI a Peralada, etc.
  • Regidora dels programes diaris i directes (2002-2006)
Banyoles TV
 • Juny 00 – Agost 00: Membre de l’equip de redacció dels informatius

 • Novembre 98 – Febrer 99: Programes Especials des del Saló Loreal de Barcelona i des de l’Hotel Princesa Sofía, cobrint l’actuació de l’estilista Ramon Costa

 • Desembre 98: Redacció i gravació de la veu en off del Rally Costa Brava (cotxes antics)

 • Juny – Setembre 98:  Producció, direcció i presentació del programa setmanal estiuenc Ziga-Zaga

 • Juliol – Setembre 98: Membre de l’equip de redacció

 • Novembre 96 – Març 97: Càmara ENG i entrevistes en col·laboració al programa. setmanal La Tribu, sobre l’actualitat banyolina

Ràdio Banyoles
 • Juliol – Agost 94: Coordinadora i locutora de l’agenda setmanal

Treballs

Treballs

PROJECTES RECENTS

La novel·la

La novel·la

ON EM PORTIN ELS AMETLLERS

Sinopsi

La Ivet i en Pau, una parella enamorada i a la recerca de feina, inicien un viatge a l’illa de Mallorca. Hi arriben a finals de gener, moment en què els ametllers florits de sa Roqueta marquen l’inici d’un camí insospitat.

El destí escapça el somni de ser mare a aquesta jove. Només aconseguirà enfrontar-se a tot el que li està passant després d’un intens procés de descoberta interior. Solament així aconseguirà acceptar allò tan difícil: viure en plenitud sigui quin sigui el moment.

El rellotge de butxaca que li va regalar la seva àvia, una dona amb un passat lligat a la Guerra Civil i a la botiga de queviures que la va veure créixer, es converteix en un símbol amarat de secrets i de saviesa.

Martí Gironell, periodista i escriptor
«Una novel·la dotada d’una força i d’una intimitat úniques»
Mar Bosch, escriptora
«Un tribut a l’amor»
Alba, lectora
«És un cant a la vida, a ser forts, a superar els obstacles… Gràcies per escriure un llibre tan bonic i esperançador «
Mar, lectora
«Encara que m’obrís les ferides em va ajudar alhora a canalitzar tots els sentiments i la pena que porto a dins»
notícies
PRESENTACIONS PASSADES
SANT JORDI 2017
Botiga

Botiga

Compra aquí ON EM PORTIN ELS AMETLLERS

Característiques

Enquadernació tapa tova

211 pàgines

Preu: 17€ (iva inclòs)

Despeses enviament 5€ (el rebràs aproximadament en 5 dies)

Instruccions per adquirir un exemplar de la novel·la

Envia’m un e-mail i t’explicaré com pots aconseguir un exemplar de la meva novel·la

Presentacions

Presentacions

PROJECTES RECENTS

PRESENTACIÓ DE GALA DE LLIURAMENT DE PREMIS

Les gales de lliuraments de premis són una cita ineludible per posar en valor la feina dels premiats en diferents àmbits i també les persones que hi ha darrere el projecte guardonat. La cita reuneix una nodrida representació de personalitats del món polític, cultural, associatiu o empresarial. Per això, per a les entitats i institucions organitzadores aquest tipus de celebracions també esdevenen una oportunitat única per fer més visible la seva tasca al món.

PRESENTACIÓ D’ESDEVENIMENTS

Cada esdeveniment, ja sigui organitzat per organismes públics, empreses o entitats, respira una sensibilitat que el fa especial. Conduir aquell acte és molt més que donar pas al guió. Ressaltar allò que emana i fer partícip a tothom del que hi té lloc garanteix l’èxit de la trobada.

XERRADES A ESCOLES

Acostar el món periodístic als alumnes de les escoles perquè descobreixin els secrets i les particularitats que amaga aquesta professió és un dels reptes de les xerrades.

CONTACTA AMB MI

Contacte

PARLEM?

Si vols parlar amb mi escriu-me un e-mail i explica’m què necessites.