La meva feina

Bàrbara Julbe i Sallés és periodista i escriptora. Actualment treballa a RAC1, on des de 2008 és corresponsal a les comarques de Girona. I ha estat corresponsal a La Vanguardia des de 2008 fins a 2021.

Va guanyar el V Premi Carles Rahola de Comunicació Local 2014 al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa per la sèrie de reportatges  a ‘Quan l’edat és un plus’ publicats a La Vanguardia i el 2012 va guanyar el Premi al millor article o treball periodístic imprès sobre Lloret de Mar pel reportatge ‘Lloret amb ulls de dona’ publicat també a La Vanguardia. Va treballar des de 2007 a 2008 com a cap d’informatius de la productora catalana Comunicàlia i es va fer càrrec de la presentació del programa setmanal ‘Reporters’. Des de 2002 a 2007 a Televisió de Girona on va presentar els informatius de la cadena i el programa ‘Secrets d’ofici’, a més també ha col·laborat a El País, al Diari de Girona i a Banyoles Televisió, entre d’altres mitjans. Ha estat professora del Curs d’Especialització en Comunicació Corporativa i Gabinet de Premsa en Congressos i Esdeveniments a la Universitat de Girona. On em portin els ametllers és la seva primera novel·la.

Experiència

PREMSA | RADIO | TELEVISIÓ

Empresa Experiència

RAC1

Corresponsal de RAC 1 a les comarques de Girona

La Vanguardia

Corresponsal de La Vanguardia a les comarques de Girona

Universitat de Girona

Professora del Curs d’Especialització en Comunicació Corporativa i Gabinet de Premsa en Congressos i Esdeveniments

Comunicàlia

Cap d’Informatius
Presentadora del programa d’actualitat setmanal de reportatges “Reporters”

Televisió de Girona

Presentadora, redactora i ENG dels informatius (Entrevista diària d’actualitat a personatges destacats de l’àmbit gironí, català i estatal)
Presentadora programa mensual d’actualitat política amb un regidor de cada partit polític de l’Ajuntament de Girona (temporada 2005-2006)
Presentació del programa ‘Oficis’
Presentadora de la programació especial per: St. Jordi, eleccions, Fires Sant Narcís, Concert líric de celebració dels 20 anys de TVGI, Gala dels 20 anys de TVGI a Peralada, etc.
Regidora dels programes diaris i directes (2002-2006)

Banyoles TV

Membre de l’equip de redacció dels informatius
Programes Especials des del Saló Loreal de Barcelona i des de l’Hotel Princesa Sofía, cobrint l’actuació de l’estilista Ramon Costa
Redacció i gravació de la veu en off del Rally Costa Brava (cotxes antics)
Producció, direcció i presentació del programa setmanal estiuenc Ziga-Zaga
Membre de l’equip de redacció
Càmara ENG i entrevistes en col·laboració al programa. setmanal La Tribu, sobre l’actualitat banyolina

Ràdio Banyoles

Coordinadora i locutora de l’agenda setmanal